Cand vorbim despre avantajele rulourilor exterioare, ne gandim in primul rand la izolarea termica si fonica a imobilului, la protectia vizuala a interiorului cladirii, dar si la aspectul estetic al fatadei. La orice cladire ferestrele reprezinta un procent important din suprafata exterioara, iar pentru o izolare termica si fonica superioara trebuie sa fim atenti la acest aspect. Rulourile exterioare acopera aproape etans suprafata ferestrei, lasand o perna de aer intre geam si lamelele rulourilor. Aceasta perna de aer creste semnificativ izolarea cladirii, pentru ca prin ferestre se pierde cea mai mare cantitate de caldura.
Referitor la estetica fatadei trebuie sa mentionam ca veti avea la dispozitie o gama larga de tipuri, modele si culori de rulouri exterioare, deci puteti sa le integrati usor in orice stil arhitectural. Valoarea estetica a imoblului va creste proportional cu investita dvs. In continuare va oferim mai multe sfaturi utile.
Caracteristicile si avantajele rulourilor exterioare
Doua caracteristici sunt deosebit de importante pentru functia rulourilor exterioare: materialul din care sunt fabricate, precum si tipul de instalare a lor la ferestre. Cand vine vorba de materiale, aveti posibilitatea de a alege intre metal si plastic.
Rulourile din PVC pot fi montate direct pe fereastra si instalate impreuna cu aceasta. Acest lucru nu numai ca va economiseste timp, ci si costuri – mai ales atunci cand vine vorba de cladiri noi. Deoarece PVC-ul este mai flexibil decat metalul, prelucrarea este deosebit de importanta. Solutiile complete din PVC, in care caseta de montare este, de asemenea, fabricata din plastic de inalta calitate, va ofera flexibilitate maxima. Montarea lor poate fi complet adaptata la fatade in aspect si culoare si sunt disponibile pentru orice latime a ferestrei.
Dar cu un rulou exterior din aluminiu va puteti bucura de avantaje suplimentare. Cel mai important se refera la faptul ca aluminiul poate fi prelucrat cu mare precizie. Este rezistent la vant si la alte intemperii, asa ca isi pastreaza functionalitatea, asigurand o stabilitate ridicata si un aspect nobil al suprafetei rulourilor timp de multi ani. De asemenea, o caracteristica importanta a aluminiului este ca nu se dilata aproape deloc la caldura si, prin urmare, este robust si durabil. In plus, asigura o protectie mai mare la efractie in comparatie cu PVC-ul.
Protectia oferita
Un alt avantaj al rulourilor exterioare este ca ofera protectia integrata impotriva insectelor. Pentru a opri intrarea in camera a mustelor sau tantarilor, o plasa poate fi integrata in anumite rulouri. In timpul iernii, protectia anti-insecte este invizibila, deoarece plasa poate fi depozitata in caseta rulourilor.
De asemenea, protejeaza deosebit de eficient impotriva altor intrusi nedoriti: hotii. Incuietorile de siguranta si frana de motor impiedica rularea ruloului din exterior. Rulourile sunt oricum caracterizate de rezistenta la impact si socuri – mai ales daca sunt fabricate din aluminiu.
Rulouri exterioare pentru casa inteligenta
Interfetele uniforme si tehnologia radio bidirectionala integreaza diferite componente pe o singura platforma de control. Folosind un motor bidirectional, rulourile pot fi actionate cu controler de timp si senzor. Acestea pot fi integrate in automatizarea inteligenta a locuintei impreuna cu ferestre, usi, porti de garaj sau din curte, dar si cu sisteme de aer conditionat si ventilatie, precum si cu sisteme de alarma sau iluminatul casei.
Sistemul de casa inteligenta poate fi introdus complet intr-o cladire noua sau pas cu pas in timpul renovarilor. De exemplu, prin rulouri exterioare actionate de motor, pana cand implementati solutii wireless autosuficiente pentru gospodaria dvs., cu control prin intermediul unei aplicatii pe o tableta, smartphone sau laptop.
Sfaturi utile pentru o utilizare fiabila
Ca si intretinere a rulourilor exterioare, o verificare anuala este importanta: nu trebuie decat sa verificati daca suprafata este deteriorata si daca sinele de ghidare ale ruloului exterior sunt curate si intacte. Murdaria de pe sine si armura poate fi stearsa cu usurinta cu o carpa umeda. Rulourile se inchid complet? Scartaie cand sunt trase? Daca exista probleme aici, ar trebui sa solicitati sfatul unei firme specializate.
In lunile de iarna, exista cateva reguli speciale pentru intretinerea rulourilor exterioare. Cand temperatura de afara este scazuta, evitati aerisirea camerei cu rulourile inchise. Daca temperaturile sunt geroase, pe suprafata rulourilor se formeaza condens si pot ingheta. Daca bara de capat este inghetata pe pervaz, este recomandat sa tineti rulourile inchise. In caz contrar, riscati sa suprasolicitati si sa deteriorati motorul sau cureaua. Speram ca aceste sfaturi utile va vor ajuta sa beneficiati la maxim de toate avantajele si caracteristicile rulourilor exterioare montate la o cladire obisnuita sau la o casa inteligenta.
un articol util oricarui beneficiar de rulouri exterioare
E bine ca stim toate aceste avantaje rulouri
Sunt multe avantaje pe timp de vara si iarna.