Cum Să Alegi Rulourile Exterioare Potrivite: Suprapuse sau Aplicate?
Montaj rulouri aplicate

rollar

17 mai, 2024

Rulourile exterioare sunt o soluție eficientă și estetică pentru protecția locuinței tale împotriva intemperiilor, zgomotului și chiar a intrușilor. Alegerea corectă a tipului de rulouri exterioare din aluminiu poate face o diferență semnificativă în confortul și securitatea casei tale. În acest articol, vom explora două dintre cele mai populare tipuri de rulouri exterioare: rulourile suprapuse și rulourile aplicate. Vom analiza avantajele, dezavantajele și situațiile în care fiecare tip este cel mai potrivit, pentru a te ajuta să iei decizia corectă.

Rulouri Suprapuse

Ce sunt rulourile suprapuse?

Rulourile suprapuse sunt montate deasupra la rama ferestrei și sunt integrate în structura clădirii. Ele sunt instalate în același timp cu ferestrele, ceea ce înseamnă că sunt cel mai adesea alese pentru clădirile noi sau în cazul unor renovări majore.

Avantaje

 1. Integrare Estetică: Deoarece sunt montate în timpul construcției sau renovării, rulourile suprapuse se integrează perfect în designul clădirii, fără a compromite estetica exterioară.
 2. Izolație Termică și Fonetică Superioară: Datorită montajului direct pe rama ferestrei, acestea oferă o izolație termică și fonică excelentă, contribuind la reducerea costurilor de încălzire și răcire și la crearea unui mediu liniștit.
 3. Durabilitate: Rulourile suprapuse sunt construite pentru a fi durabile și rezistente în fața condițiilor meteorologice extreme.

Dezavantaje

 • Complexitate în Montaj: Instalarea acestora necesită planificare și execuție precise, de obicei fiind necesară implicarea unui profesionist.
 • Cost Inițial: Costurile de instalare pot fi mai mari comparativ cu rulourile aplicate, datorită integrării în structura clădirii.

Când să alegi rulouri suprapuse?

Rulourile suprapuse sunt ideale pentru clădirile noi sau pentru renovările majore unde se schimbă și ferestrele. Dacă dorești o soluție integrată și eficientă din punct de vedere energetic, acestea sunt opțiunea potrivită.

Rulouri Aplicate

Ce sunt rulourile aplicate?

Rulourile aplicate sunt montate pe exteriorul ferestrei, fără a necesita modificări structurale majore. Acestea pot fi adăugate oricând, indiferent de vechimea clădirii sau de tipul de ferestre existente.

Avantaje

 1. Flexibilitate în Instalare: Pot fi instalate pe orice tip de clădire, fără a fi necesare lucrări complexe. Instalarea este rapidă și relativ simplă.
 2. Costuri Inițiale Reduse: De obicei, costurile de achiziție și instalare sunt mai mici decât în cazul rulourilor suprapuse.
 3. Varietate de Opțiuni: Disponibile într-o gamă largă de materiale, culori și stiluri, rulourile aplicate pot fi personalizate pentru a se potrivi cu estetica casei tale.

Dezavantaje

 • Izolație Inferioară: Deși oferă o bună protecție, izolația termică și fonică poate fi ușor inferioară comparativ cu rulourile suprapuse.
 • Aspect Estetic: Montarea pe exteriorul clădirii poate afecta estetica, mai ales dacă nu se potrivesc perfect cu designul existent.

Când să alegi rulouri aplicate?

Rulourile aplicate sunt ideale pentru renovări minore sau pentru adăugarea de protecție suplimentară fără a efectua modificări majore. Dacă ai nevoie de o soluție rapidă, eficientă și cu costuri accesibile, acestea sunt opțiunea potrivită.

Sfaturi finale

Alegerea dintre rulourile suprapuse și rulourile aplicate depinde în mare măsură de nevoile și preferințele tale specifice. Dacă îți construiești sau renovezi casa și dorești o soluție integrată, eficientă din punct de vedere energetic și estetic, rulourile suprapuse sunt alegerea ideală. Pe de altă parte, dacă cauți o soluție rapidă și flexibilă, care poate fi instalată pe orice clădire existentă, rulourile aplicate sunt varianta potrivită.

Indiferent de alegerea făcută, rulourile exterioare vor adăuga un strat suplimentar de protecție și confort casei tale, contribuind la crearea unui mediu mai sigur și mai plăcut.

2 Comentarii

 1. Dumitru Marian

  Rulourile suprapuse sunt mai bune, dar ca sa le instalezi trebuie sa scoti fereastra veche. Daca ai ferestre din lemn si vrei sa iti pui termopane, atunci e un moment potrivit pentru alegerea rulourilor suprapuse. Dar daca ai deja niste ferestre bune pe care nu vrei sa le schimbi, atunci alegerea potrivita este data de rulourile aplicate.

  Răspuns
 2. Canadianul

  foarte bun articolul, mi-a lamurit multe neclaritati

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ROLLAR

Alte articole din aceasta categorie:

De câte tipuri sunt rulourile exterioare metalice?

Este bine să știm că rulourile exterioare metalice sunt disponibile într-o varietate de tipuri,...

De ce aluminiul este prima alegere pentru rulourile exterioare?

Protectia solara cu rulouri exterioare din aluminiu este la moda in zilele noastre. Dar ce fel de...

Care sunt avantajele rulourilor exterioare?

Cand vorbim despre avantajele rulourilor exterioare, ne gandim in primul rand la izolarea termica...