Pentru a putea sa alegem roletele textile cele mai potrivite, trebuie sa stiti ce sunt roletele si cum functioneaza. Sa aflam impreuna care sunt caracteristicile pe care trebuie sa le aiba roletele textile, concentrandu-ne si pe cele mai importante aspecte ale acestora.
Chiar daca si astazi se crede in continuare ca roleta este considerata doar ca un simplu accesoriu de casa, este bine de stiut ca aceasta, pe langa cresterea valorii estetice a decorului locuintei dvs., pe care-l transforma in mod pozitiv, poate deveni utila pentru a realiza economii de energie. Sa vedem cum.
Care sunt caracteristicile dupa care alegem roletele textile
In primul rand, atunci cand alegeti o roleta, trebuie mai intai sa stiti ce fel de suprafata va acoperi si cata lumina solara doriti pentru camera respectiva. Este important sa aveti in vedere ca intr-o camera in care se doreste un nivel bun de intimitate, va trebui sa alegeti rolete textile de interior care nu lasa sa se vada ce se intampla in interior.
Pentru aceasta vom stabili cata lumina va trebui sa treaca si vom lua o decizie cu privire la necesitatea acestor accesorii pentru ferestre. Vom evalua apoi din ce material textil vor fi roletele achizitionate si daca va fi mai corect sa optati pentru modele tehnice, opace si filtrante, sau chiar pentru rolete zi – noapte.
Este important de stiut ca schimbarea anotimpurilor serveste la evaluarea roletelor potrivite pentru casa dvs. O roleta perfecta trebuie sa poata retine caldura care trece prin ferestre pe timpul iernii in timp ce, pe timpul verii, trebuie sa permita trecerea aerului.
Roletele textile au caracteristici deosebite de intunecare a spatiului interior si au de obicei o infasurare pe o rola automata sau verticala. Acest tip de ecranare a fost creat ca o protectie exterioara impotriva razelor solare intense care, in timpul sezonului estival, poate crea supraincalzire in locuinta.
Functionarea roletelor – cum tinem cont de aceasta
Deoarece reprezinta un mecanism convenabil de deschidere si inchidere, roletele au versatilitatea ca principala caracteristica. Ele pot fi amplasate atat pe tavan, cat si pe perete, iar mecanismul poate fi activat cu diferite suporturi alese de client. Vom avea de ales intre arc, motor, maner sau o sfoara.
Toate roletele de acest tip au o sipca de aluminiu. Aceasta se introduce la baza roletei pentru a permite extensia maxima, dar mai ales tensiunea materialului textil pe verticala. In plus, datorita acestui aranjament, operatiunile de infasurare si desfasurare sunt rapide si fluide.
Roletele sunt accesorii capabile sa confere o mare personalitate incaperii in care sunt amplasate, indeplinind si o functie practica de obstructionare a luminii solare care vine din exterior si care poate fi prea intensa.
Sfaturi finale
Pentru a alege roleta care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs., este important sa stiti ca acestea sunt potrivite pentru medii care au anumite caracteristici, astfel incat trebuie sa existe deschideri de lumina foarte mari, precum ferestre, usi sau balcoane. Numai asa isi vor putea exprima cel mai bine toata frumusetea lor, care deriva din simplitate.
Roletele pot fi realizate din materiale textile usoare, capabile sa filtreze razele ultraviolete chiar si atunci cand acestea sunt inchise. Sunt recomandate culorile neutre, deschise. Majoritatea modelelor sunt rolete manuale, care folosesc tehnologia rolei. Pe langa cele automatizate, acestea sunt traditionale, iar mecanismele principale sunt batul, cordonul sau lantul. Desi sunt mai simplu de folosit, trebuie manevrate cu grija, altfel roleta se poate bloca.
Roletele automate, pe de alta parte, folosesc un motor pentru deschidere si inchidere. Proprietarului ii va fi furnizata o telecomanda care va permite actionarea tuturor roletelor sau a uneia singure. Folosind cea mai recenta tehnologie, va fi posibila chiar si gestionarea roletelor dintr-o aplicatie de pe telefon.
foarte bune aceste sfaturi, uneori ezitam sa comandam pentru ca nu suntem siguri dupa ce caracteristici sa alegem roletele textile